• 1401/06/15
  • - تعداد بازدید: 27
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دفاع از پایان نامه دکتری

دفاع از پایان نامه دکتری

دفاع از پایان نامه دکتری

برگزاری جلسه دفاع از پایان نامه دکتری گروه سلامت در بلایا و فوریت ها

مدیرگروه سلامت در حوادث و بلایا از برگزاری جلسه دفاع از رساله دکتری و فارغ التحصیلی دانشجوی دکتری سلامت در حوادث و بلایا خبر داد.

به گزارش روابط عمومی دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دکتر «محمودرضا پیروی» گفت: «امان االله زمانی» رساله خود را با عنوان « ارزیابی و انتخاب بهترین روش تامین آب سالم در بلایای طبیعی(سیل و زلزله) با تلفیق سامانه اطلاعات جغرافیایی و مدل تصمیم گیری چند معیاره: مطالعه موردی شهر بندرعباس» به راهنمایی دکتر «حمیدرضا عباسی» و «دکتر ولی علیپور» در اسفند سال 98 شروع کرد و در شهریور ماه 1401 موفق به دفاع شد.
دکتر «پیروی» در ادامه گفت: این پایان نامه با محوریت ارزیابی و انتخاب بهترین روش تامین آب سالم در بلایای طبیعی(سیل و زلزله) طراحی گردید. با توجه به این که سیل و زلزله از مهم ترین بلایای طبیعی است که خسارات زیادی به خصوص به زیرساخت ها از جمله منابع آب شرب وارد می کند. تامین آب شرب یکی از اساسی ترین نیازهای بعد از بلایا است. فراهم نمودن زیرساخت‌های لازم جهت اجرای صحیح برنامه پاسخ در مواقع بروز بلایا امری لازم و اجتناب ناپذیر به شمار می‌رود و باید با استفاده از امکانات و ظرفیت منطقه حداقل نیازهای مردم تأمین شود.

ضمنا در این مطالعه معیارهای انتخاب منابع آب در بلایا و شرایط اضطراری شناسایی با انجام مطالعه مروری سیستماتیک و نظر خبرگان شناسایی گردید و روانسنجی معیارها شامل نسبت روایی محتوا، شاخص روایی محتوا، روایی صوری انجام شد. برای وزن دهی معیارها از تکنیک ترکیبی DANP و برای اولویت بندی منابع آب از تکنیک VIKOR و از سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) برای اعمال بعد مکانی و اولویت بندی منابع آب مورد نیاز برای بلوک‌های مختلف شهر بندرعباس در زمان سیل و زلزله استفاده شد. در مدل پیشنهادی در این مطالعه برای انتخاب منابع آب در بلایا 9 معیار اصلی و 44 زیرمعیار بدست آمد.

دکتر «پیروی» در پایان گفت: نتایج مطالعه نشان داد پس از وزن دهی معیارها و اولویت بندی منابع آب و با توجه به نقشه پهنه بندی خطر زلزله و سیل در نهایت بهترین منبع تامین آب سالم برای شهر بندرعباس منبع دریا پیشنهاد شد. این مطالعه مدل مناسبی را برای انتخاب منابع آب بهینه برای بلایای طبیعی مختلف در مناطق مختلف جغرافیایی بر اساس معیارهای پیشنهادی، ویژگیهای منطقه و منابع آب در دسترس منطقه می باشد./ ف. غزنوی

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 66186
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید